maanantai 18. toukokuuta 2015

Jokkista, jokkista!

Olipahan oikea moottoriurheiluviikko!

Helatorstaina järjestettiin Hyvinkäällä perinteinen Helatorstai JM ja tarkoitus oli lähteä sinne naistenluokkaan ajelemaan takatuuppari Volvolla. Volvo kuitenkin rikkoontui yleisessä, joten autoksi vaihtui Kupla!

Kupla oli minulle ihan täysin uusi tuttavuus, mutta osoittautuikin ihan positiiviseksi kokemukseksi. Alkuerissä olin neljäs ja pääsin suoraan välieriin, mutta siellä tulikin sitten seinä vastaan. Viivalla oli rinnalla kovempaa kalustoa ja lähdössä jäin kuudenneksi ja ohitusyritykset eivät onnistuneet.

Auto oli tosi hyvä ajettava, tasapainoinen ja ketterä, tykkään että auto kääntyy eikä puske, mutta poveria oli sen verran vähemmän kuin kärkikuljettajilla, että lähdössä jääminen olisi pitänyt paikata ranteilla. Oon tähän mennessä ajellut yleensä aika kovakulkuisilla autoilla ja ajaminen on ollut lähinnä sitä, että lähtö nappiin ja loppuaika peitellään. Siinä ei kauheasti opi ohittamista ja se näkyi. Tekisi ihan hyvää ajellakin välillä autoilla millä saa oikeasti ajaa!

Lauantain vietin Kouvolassa seuraten Rallicrossin SM-sarjan osakilpailua, toivottavasti jäi sieltä mieleen jotain vinkkejä ohituspaikoista ja ajolinjojen valinnoista.

Sunnuntaina sitten suuntasin Toijalaan XXXIV Autospeedway kisoihin. Kyseessä siis taas jokkista. Nyt sain alle kardaani Volvon. Osallistujia oli naistenluokassa 9 ja pääsin alkueristä suoraan a-finaaliin. A-finaalissa viivalla seistessä hukkasin lähettäjän (Toijalassa on lippulähetys ja lähettäjä istuu penkalla yleisön joukossa) ja yrittäessä hakea häntä silmiini, näin kun lippu heilahti ja muut lähtivät. Jäin lähdössä hännille, mutta nousin loppujen lopuksi kolmanneksi vähän muiden epäonnen kautta. Eli pytty kotiin!

Helatorstai JM
 
 Helatorstai JM
 
Helatorstai JM
 
Helatorstai JM, kisan jälkeen naurattaa
 
Tunnelmia Kouvolan Rallicrossista

Sunnuntain ajopeli Toijalassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti