maanantai 25. toukokuuta 2015

Ryttyjä ihan riittävästi!

Lauantaina lähdettiin kohti Tuohikottia ABC-ralliin. Aamulla oli nuotitus ja kisa starttasi klo 13. Istuin tällä kertaa Keräsen Joonaksen Honda Civic:in kyytiin. Joonas ajelee SM-sarjaa ja ajatuksena oli nyt lähteä vähän harjoittelemaan nuottia. Mun oma nuottikokemus on tosi vähäistä, Vetomies vuonna 2009 ja Ovisepät-ralli vuonna 2012 ja niissä kisoissa päästy ajamaan yhteensä 6 pätkää läpi. Ei pitkälle päästy ykkösellä kun auton takapää lipsahti ojaan ja kiepsahdettiin siitä sitten neljä kertaa ympäri.

GurifaxRM:n kuvaamassa videossa meidän ulosajo kohdassa 1.51

Keräsen Facebook-sivuilta löytyy myös incar materiaalia tilanteesta -> Facebook - SM4 Super2 Joonas Keränen - Henri Taivalantti

Honda ulosajon jälkeen

Ei oltu ainoita tässä paikassa...


Tällistä selvittiin onneksi henkisillä- ja peltivaurioilla, kiitos turvavarusteiden.

Sunnuntaina lähdin sitten Somerolle ajamaan jokkista samalla kardaani-Volvolla, millä ajoin Toijalassa viime viikonloppuna. Alkuerissä sijoitus toinen ja suoraan välieriin. Välierissä sitten jäin lähdössä aika reippaasti ja kun lähtösuoralla asfaltti loppui, alkoi sellainen hiekkapöly, että näkyvyys hävisi täysin. Himmasin tarkoituksella, ajatuksena ajella sitten sijoituserän kautta jatkoon, kärkikahinoihin kun en ehtinyt (kolme ekaa olisi mennyt suoraan a-finaaliin), ottamatta mitään riskiä, kun pölyn seassa ei nähnyt edes radan reunakaiteita. Kun pääsin pölypilven läpi niin edessä olikin kupla pyörähtäneenä poikittain ja mitään ei ehtinyt tehdä kun jo rysähti. Keula sen verran solmuun, että sen auton ajot oli sille päivää ajettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti